Våra Villkor

Beställning

Ring oss gärna först. Men beställning måste mailas till oss och ha bekräftats av oss för att gälla. Vi bokar tiden för er, när en bindande beställning kommit in. Efter överenskommelse vid mer omfattande beställningar eller om du har svårt att formulera din beställning, så pratas vi först vid per telefon. Därefter mailar vi dig ett offertförslag med pris odyl, som du bara behöver bekräfta kortfattat med ett svarsmail. Beställningsformulär odyl tycker vi är för krångligt och opersonligt. Ring oss istället, så ger vi personlig service.

Leverans

Om inte annat avtalats, så levererar vi senast kl 18 med bil till angiven adress. Om ingen leveransadress lämnats gäller faktureringsadressen eller kundens hemadress som leveransadress. Maten kommer enligt överenskommelse på fat av porslin eller på engångsmaterial i kyl-/värmeboxar som antingen tas tillbaka direkt eller ska returneras. Kunden ansvarar för att det finns ansvarig person på plats att ta emot maten liksom att det finns körbar väg fram till platsen, där maten ska lämnas. Vid trappor, parkerings-/stoppförbud, avstängda hissar eller svår terräng som hindrar transporten står kunden för bärhjälp. Ev parkeringsavgifter debiteras kunden. Vår eventuella väntetid/arbetstid vid försening när inte mottagningen ordnats debiteras kunden. Vid låneporslin återhämtas porslinet av oss närmast följande vardag under kontorstid.

Personal/hyrgods

Vi kan vid behov hjälpa dig att ordna det mesta du behöver för festen. Från bestick, porslin, servetter, glas odyl till bord, stolar, fest-tält och serveringspersonal på plats under festen. Vid större events kan vi även ställa upp med projektledning. Det blir naturligtvis bekvämast om vi ordnar allt åt dig. Men det blir billigare att göra det själv. Vi tipsar gärna om bra uthyrningsföretag. Vid låneporslin återhämtas porslinet av oss närmast följande vardag under kontorstid.Porslinet ska vara packat i sina boxar och stå vid ytterdörrern, så att det snabbt kan hämtas av vår chaufför- Om vår personal måste packa returgodset, så debiteras detta extra. ANSVAR Som kund ansvarar du för skadat/förkommet låne- och hyrgods till kostnaden för vår nyanskaffning.

Betalning

Institutions-/företagskunder och betrodda privatkunder betalar mot faktura med tio dagars betaltid. Mot pristillägg kan längre betaltid avtalas. Övriga kunder kan betala med swish eller sätta in pengarna på vårt bankgiro dagen innan leverans. Våra leveransteam hanterar inte kontanter. Så kontant betalning vid dörren är inte möjlig. Dröjsmålsränta debiteras vid försenad betalning med diskonto +5%. Vi reserverar oss för pris- och sortimentsförändringar.

Ändringar / avbeställning

Mindre ändringar i antal gäster eller i val av produkt kan göras fram till fyra dagar före leverans. Avbeställning (utan skäl som vi godtar) ska ske senast fyra arbetsdagar före leverans. Därefter tas 100% av priset ut i avbeställningsavgift för att täcka våra kostnader.

Priser, moms o Rabatter

Mervärdesskatt tillkommer på våra priser, antingen 12% för matvaror eller 25% för transporter, personal, hyrgods och övrigt. Detta eftersom vi främst arbetar mot företag som ju får dra av momsen. Våra olika rabatter/erbjudanden kan inte kombineras inom samma uppdrag. Rabatter gäller inte på redan avtalade priser eller på storkundspriser. För att överenskommen rabatt ska gälla ska den begäras i den skriftliga beställningen och bekräftas skriftligen. Rabatt utgår inte på transporter, personal eller hyrgods. Våra priser liksom vårt utbud kan ändras utan förvarning. Vi reserverar oss för ev.

Så gör vi

Beställning görs per telefon eller mail.

Vi bekräftar beställning via mail.

Leverans sker, om inte annat avtalats, med bil till angiven adress vardagar kl 13-18.

Leverans sker på engångsfat.

Betalning sker i förskott enl avtal antingen över internet eller med ”swisch”. Aktiebolag får faktura.

Innan beställning läs våra köpregler på denna hemsida.

Menyer

Av praktiska skäl eller på grund av tillfällig brist på passande råvaror till rimligt pris hos leverantör kan vi tvingas göra mindre ändringar i meny eller buffé som levereras jämfört med som den visas på hemsidan.